Vstupujete na stránky s obsahem pro dospělé.
Nikka Coffey Gin 47% 0,7 l (karton)
Nejlevnější nabídky (14)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v ALKOHOL.cz
- Velmi dobrý produkt
, zakoupeno v Warehouse # 1
- Rychle
Parametry produktu
Popis produktu
Chuťový profil
Aromatická komplexita se zakládá na jemné harmonii použitých botanicals včetně japonských citrusů, jako je Yuzu, Kabosu a Amanatsu. Projevují se stopy jablek, ovoce úzce spjatého s historií značky Nikka, a příjemně štiplavý dotek japonského pepře sansho v závěru.
Destilace
Řada japonské značky Nikka se rozrostla o nové produkty, které staví na mnoha letech zkušeností s destilací bílých spiritů a míchání whisky. Jak název napovídá, Nikka Coffey Gin se vyrábí na Coffeyho kolonovém destilačním zařízení, na kterém se destilují typické obilné whisky Nikka. Ginu tento způsob destilace dodává hedvábnou strukturu a plné tělo.
Coffeyho destilační zařízení
Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.
Příběh
V roce 1918 se mladý Masataka Taketsuru vydal do Skotska. I když jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Jako učeň prošel několika skotskými regiony, včetně vyhlášeného Speyside.
Po návratu do Japonska si brzy uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. Lokalita v mnoha ohledech připomínala město, kde Masataka studoval. A tak se zrodila špičková japonská whisky, která si v ničem nezadá se svým skotským protějškem.
Red Snapper
Ingredience:
- 45 ml Nikka Coffey Gin
- 60 ml čerstvé rajčatové šťávy
- 15 ml sójové omáčky
- 10 ml čerstvé citronové šťávy
- 2 kapky omáčky Tabasco
- 1 špetka soli a pepře
Postup přípravy:
- Šejkr naplníme ledem a odměříme si do něj všechny ingredience.
- Protřepeme a nalijeme do sklenice s ledem.
- Ozdobíme zelenou olivou, řapíkatým celerem a sojovou omáčkou.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v ALKOHOL.cz
- Velmi dobrý produkt
, zakoupeno v Warehouse # 1
- Rychle